Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ εκδήλωση στο Πολύκεντρο του Δήμου Σητείας πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Λασιθίου.
Παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, μελών από τη Σητεία αλλά και του Δημάρχου κ. Νίκου Κουρουπάκη, του Αντινομάρχη κ. Θεόδωρου Πατεράκη, του Αντιδήμαρχου κ. Μιχάλη Πρωτογεράκη έγινε αναφορά στη μέχρι τώρα δράση, στους στόχους του συλλόγου και στην προσπάθεια επίτευξης του απώτερου σκοπού που είναι η εξομοίωση της Τριτεκνίας με την Πολυτεκνία.
Ο Γραμματέας του Συλλόγου κ. Δημήτρης Φραγκιαδάκης καλωσόρισε τους παριστάμενους και αφού τόνισε ότι η πορεία του συλλόγου ως τώρα είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητική προέτρεψε τις τρίτεκνες οικογένειες της περιοχής που ακόμα δεν το έχουν πράξει, να εγγραφούν στο σύλλογο ώστε να δυναμώσει η φωνή του περισσότερο και να υπάρξουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
Το λόγο στη συνέχεια έλαβε ο Πρόεδρος του συλλόγου και μέλος του ΔΣ της ΟΠΟΤΤΕ κ. Γεώργιος Χαβάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία του συλλόγου, στα όσα μέχρι σήμερα έχουν επιτευχθεί αλλά και στον προγραμματισμό για το μέλλον.
Παρότι ο συγκεκριμένος σύλλογος ιδρύθηκε πριν από λίγους μήνες ήδη έχει να επιδείξει σημαντικό έργο. Καταρχήν εξαρχής από την πρώτη συνάντηση που έγινε στον Άγιο Νικόλαο - όπως τόνισε ο κ. Χαβάκης - επικράτησε η άποψη ότι θα έπρεπε ο Σύλλογος να εκπροσωπεί όλο το Νομό Λασιθίου: «Πιστεύουμε στην έννοια της συλλογικότητας, ότι αν δουλεύουμε όλοι μαζί θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα για τον τόπο», είπε χαρακτηριστικά.
Στις 28 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση, προέκυψε το Διοικητικό Συμβούλιο και ακολούθως έγινε η εγγραφή του συλλόγου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία. Άμεση προτεραιότητα ήταν η οργάνωση και για το λόγο αυτό καταρχήν βρέθηκε ο χώρος που στεγάζει τα γραφεία, ενώ παράλληλα μέσω του τύπου ξεκίνησε η προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου. Ο κ. Χαβάκης μάλιστα ευχαρίστησε όλα τα μέσα για την στήριξη τους και ιδιαίτερα την εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ και τον ιδιοκτήτη της και μέλος του Συλλόγου κ. Μιχάλη Κοζύρη για την καθημερινή φιλοξενία και προβολή της δράσης του Συλλόγου, ώστε να ακούγεται η φωνή του σε όλο το νομό. Αυτήν την ώρα συνεχίζονται οι εγγραφές μελών στο σύλλογο ενώ έχει ξεκινήσει μία μεγάλη προσπάθεια μέσω επιστολών και επαφών προς όλους τους αρμοδίους ώστε να επιτευχθεί σειρά διεκδικήσεων. Συγκεκριμένα έχουν σταλεί σχετικές επιστολές προς τους δημάρχους από τους οποίους ζητείται η στήριξη στις τρίτεκνες οικογένειες μέσω των μειώσεων σε δημοτικά τέλη, στους Βουλευτές του Νομού με τους οποίους προγραμματίζονται και συναντήσεις προκειμένου να συζητηθούν θεσμικά θέματα αλλά και στους εμπορικούς συλλόγους από τους οποίους ζητείται η δυνατότητα εκπτώσεων και προσφορών προς τις πολύτεκνες οικογένειες.
«Διεκδικούμε τον χαρακτηρισμό των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων. Θέλουμε να οριστούμε πολύτεκνοι βάσει νόμου», τόνισε ο κ. Χαβάκης.
Παράλληλα ενημέρωσε για την προσπάθεια που καταβάλλεται για την έκπτωση στις τρίτεκνες οικογένειες στα σούπερ μάρκετ του νομού, στο πρόγραμμα που αφορά τη διανομή τροφίμων αλλά και στην επίτευξη μείωσης στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στην γραμμή Ηράκλειο - Πειραιάς κατά 50%. «Είναι σημαντικές ενέργειες που θα βοηθήσουν τις τρίτεκνες οικογένειες σε αυτή την δύσκολη εποχή που διανύουμε. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά για την ουσιαστική βοήθεια του στην προσπάθεια αυτή τον Πρόεδρο του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου κ. Αχλαδιανάκη που ήταν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή και μας καθοδηγούσε. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Δ.Σ. για την συνεχή προσπάθεια τους ώστε ο σύλλογος μας να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο και να συμβάλει με οποιοδήποτε τρόπο στην στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών», ανέφερε ο κ. Χαβάκης
Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν οι κ.κ. Κουρουπάκης και Πατεράκης οι οποίοι συνεχάρησαν για την δράση του το Σύλλογο και αναφέρθηκαν στο μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου και μέλος του ΔΣ της ΟΠΟΤΤΕ κ. Μανόλης Αχλιαδιανάκης ο οποίος μάλιστα κατάγεται από την περιοχή της Σητείας και βέβαια δεν έκρυψε την χαρά του για την παρουσία του. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας τονίζοντας πως υπάρχει μία διαχρονική αδιαφορία για την επίλυση του από τις Κυβερνήσεις. Υπογράμμισε ότι πριν από πολλά χρόνια είχε συσταθεί μία διακομματική επιτροπή στη Βουλή προκειμένου να συζητήσει το θέμα και το πόρισμα που εξέδωσε το οποίο όμως παραμένει στα συρτάρια έλεγε ότι σαν πρώτο μέτρο που πρέπει να ληφθεί για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος ήταν η ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στις πολύτεκνες.
«Εμείς λοιπόν ζητάμε και αγωνιζόμαστε για αυτό ακριβώς, την εξομοίωση των τρίτεκνων με τις πολύτεκνες οικογένειες», τόνισε ο κ. Αχλαδιανάκης.
Αντιγραφή απο την ''Ανατολή'' -άρθρο της Μαρίζα Ψαράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου