Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

To 1o Συμβούλιο της ΟΠΟΤΤΕ


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Ιουνίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Χαϊδάρι το προγραμματισμένο Δ.Σ της Ομοσπονδίας ( ΟΠΟΤΤΕ ).

Το συμβούλιο διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν πολλά θέματα και το κύριο και βασικό συμπέρασμα είναι πως όλοι είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν σθεναρά την προσπάθεια της Ομοσπονδίας να ενδυναμωθεί και να δώσει αποφασιστικούς αγώνες για τους τρίτεκνους. Από το Νομό Λασιθίου συμμετείχε ως Β. Γραμματέας της Ομοσπονδίας ο Πρόεδρος κ. Χαβάκης Γεώργιος ο οποίος έθεσε αρκετά θέματα, όπως τις φήμες για άρση του επιδόματος τριτέκνων, τις εκπτώσεις στα ΚΤΕΛ, την απευθείας συμμετοχή των τριτέκνων στην παροχή τροφίμων, έκανε προτάσεις για συναντήσεις, τρόπους ενδυνάμωσης της Ομοσπονδίας κ.α.

Τα βασικά συμπεράσματα ήταν :

1. Να αποσταλεί επιστολή σε όλους τους συλλόγους τριτέκνων Ελλάδος για να υποβάλουν τυχόν προτάσεις για οποιοδήποτε θέμα θεωρούν σημαντικό έως και Ιουνίου. Στη συνέχεια στις 17 -18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σε χώρο που θα γίνει γνωστός στις επόμενες ημέρες «Ενημερωτική Ημερίδα» με κύριο σκοπό την ενδυνάμωση της Ομοσπονδίας, την ενημέρωση όλων των συλλόγων ενταγμένων και μη για την πορεία της ΟΠΟΤΤΕ, του τριτεκνικού κινήματος γενικότερα, να ανταλλαγούν απόψεις και ιδέες για την καλύτερη μελλοντική δυνατή παρουσία της Ομοσπονδίας, αλλά και τους τρόπους που αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί.

2. Οι επαφές της Ομοσπονδίας των μελών του Δ.Σ. κρίθηκαν ως ικανοποιητικές, με δεδομένο το βεβαρημένο πρόγραμμα λόγω της πρόσφατης σύστασης του συμβουλίου και θα έπρεπε σε μικρό διάστημα να γίνουν πάρα πολλές συναντήσεις.

3. Τα οικονομικά της Ομοσπονδίας χρειάζεται να ενισχυθούν, αλλά προς το παρόν δεν αντιμετωπίζεται σοβαρό πρόβλημα.

4. Να ξεκινήσει προσπάθεια εξεύρεσης στέγης στην Αθήνα – Δήμο Αθηναίων.

5. Καθορίστηκαν οι επόμενες κινήσεις μέσω επαφών και παρεμβάσεων με πρώτη την επιδίωξη συνάντησης με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, την Υπουργό Παιδείας, τον Πρόεδρο των Πολυτέκνων Ελλάδος, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Επίσης στο μέλλον θα γίνουν επισκέψεις στον Αρχιεπίσκοπο και στον Πρόεδρο της Βουλής.

6. Να γίνει συνάντηση με την Ομοσπονδία των ΚΤΕΛ για τις εκπτώσεις των Τριτέκνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου