Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Η πρώτη ενημερωτική συνάντηση του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Λασιθίου στην Ιεράπετρα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του παραλιακού σχολικού συγκροτήματος παρουσία αρκετού κόσμου, μεταξύ των οποίων ο Αντιδήμαρχος κ. Μάνος Μαρκόπουλος.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Αναστασία Λάμπρου, ευχαριστώντας τους για την ανταπόκριση στο κάλεσμα. Κατόπιν ενημέρωσε τα μέλη και υποψήφια μέλη ότι ο Σύλλογος στην Ιεράπετρα φιλοξενείται με τη συμπαράσταση του Δήμου στο ΚΕΠ κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 18.00 έως τις 19.30 και ευχαρίστησε το Δήμο για την παραχώρηση αυτή και το προσωπικό του ΚΕΠ για τη συνεργασία.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος κ. Γιώργος Χαβάκης, μέλος του ΔΣ της ΟΠΟΤΤΕ, έκανε αναδρομή στο πώς δημιουργήθηκε ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Λασιθίου και στάθηκε στο λασιθιώτικό του χαρακτήρα. Τόνισε ότι με τη συνεργασία των μελών του ΔΣ, την εκπροσώπηση με ανθρώπους από το Οροπέδιο μέχρι το Παλαίκαστρο και με γνώμονα πάντα τη συλλογικότητα, η φωνή των τριτέκνων του Νομού θα ακουστεί πιο δυνατά.

Αναφέρθηκε ακόμη σε επιστολές που έχουν σταλεί προς τους Δήμους ζητώντας τη μείωση των δημοτικών τελών, όπως γίνεται και σε άλλους Δήμους της χώρας, σε εμπορικούς συλλόγους για τη δυνατότητα εκπτώσεων στα μέλη αλλά και προς τους βουλευτές του νομού ζητώντας στήριξη σε θεσμικά θέματα. Επιπλέον, έχει ζητηθεί ιδιαίτερη συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Μιχάλη Καρχιμάκη για θέματα που απασχολούν γενικότερα την Ομοσπονδία.

Ο κ. Χαβάκης κατά την ομιλία του ευχαρίστησε με τη σειρά του το Δήμο για τη φιλοξενία στο ΚΕΠ και για την παραχώρηση της αίθουσας, καθώς επίσης τον κ. Άγγελο Λάμπρου για τη σημαντική προσφορά του στην διαδικασία εγγραφής των μελών στην Ιεράπετρα και τα καταστήματα φωτογραφίας των κ. Νίκου Μπαλοθιάρη και Σωκράτη Νικηφορίδη για την έκπτωση που προσέφεραν στα μέλη προκειμένου να βγάλουν φωτογραφίες για την έκδοση της κάρτας μέλους. Επίσης ευχαρίστησε τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς για την ανάδειξη των θέσεων του Συλλόγου, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ και τον ιδιοκτήτη της κ. Μιχάλη Κοζύρη μέλος του ΔΣ του Συλλόγου για τη δυνατότητα ενημέρωσης για τις δράσεις του Συλλόγου σε επίπεδο νομού.

Εκπτώσεις

Αναφέρθηκε επιπλέον στη συνεργασία που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα με τα S/M Χαλκιαδάκης σε επίπεδο νομού, καθώς και στις προσπάθειες για κάτι ανάλογο με τα S/M Αριάδνη αλλά και στις εκπτώσεις που μπορεί να έχει ένα μέλος στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της γραμμής Ηράκλειο-Πειραιάς. Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν σημαντικά θεσμικά θέματα, στα οποία ο Σύλλογος θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε συνεργασία με την Ομοσπονδία».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Χαβάκης σημείωσε: «Είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε με οποιοδήποτε τρόπο στην ενίσχυση της τρίτεκνης οικογένειας κυρίως του νομού μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του ΔΣ, που βοηθούν ο καθένας με τον τρόπο του. Θεωρώ ότι είναι μια δύσκολη διαδικασία, αλλά πιστεύω ότι για να κερδίσουμε κάτι, πρέπει να κοπιάζουμε γι’ αυτό».

Κατά τον χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος κ. Μαρκόπουλος τόνισε τη σημασία ύπαρξης ενός τέτοιου Συλλόγου λέγοντας: « η χώρα μας παρουσιάζει στατιστικά μια υπογεννητικότητα συνέπεια της οποίας είναι η γήρανση του πληθυσμού. Πρέπει η πολιτεία να σκύψει επάνω στην οικογένεια γενικότερα και η εξομοίωση πολύτεκνων και τριτέκνων οικογενειών είναι κάτι που μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες. Σα Δήμος Ιεράπετρας έχουμε προχωρήσει σε μείωση των δημοτικών τελών στις πολύτεκνες οικογένειες και τώρα, που ιδρύθηκε ο Σύλλογος Τριτέκνων στο νομό, θα δούμε πώς θα μπορέσουμε να τον στηρίξουμε».

Εξομοίωση με πολύτεκνους

Στην ενημερωτική εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Μανόλης Αχλαδιανάκης πρόεδρος Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου και μέλος του ΔΣ της ΟΠΟΤΤΕ. Ο κ. Αχλαδιανάκης υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι το δημογραφικό. «Καταρρέουμε πραγματικά δημογραφικά και υπάρχει μια μακρόχρονη αδιαφορία όλων των πολιτικών κυρίως τα τελευταία 30 χρόνια. Σήμερα στην Ελλάδα ο μέσος όρος γέννησης είναι 1,1 βάσει της Eurostat και σε αυτό το νούμερο συνυπολογίζονται τα παιδιά που γεννιούνται από μετανάστες που ζουν στη χώρα, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη ο αριθμός αυτός είναι 2,4, στην Αλβανία και στην Τουρκία ο αριθμός είναι τέσσερις φορές επάνω», ανέφερε.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Αχλαδιανάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι, αν η προσπάθεια είναι συλλογική, τότε θα επιτευχθεί ο μέγιστος στόχος, που είναι η εξομοίωση με τους πολύτεκνους και όχι μόνο. «Οι τρίτεκνοι είμαστε η μεγαλύτερη οικογένεια στην Ελλάδα και μαζί με τους πολύτεκνους έχουμε να κερδίσουμε πάρα πολλά», κατέληξε και ευχήθηκε καλή πορεία στο «δυναμικό», όπως τον χαρακτήρισε, Σύλλογο Τριτέκνων του Νομού Λασιθίου.

απο την ΄΄ Ανατολή΄΄ ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου