Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Επιστολή του Προέδρου κ. Χαβάκη Γεωργίου προς τους συλλόγους Τριτέκνων σε όλη την Ελλάδα

Ο κ. Χαβάκης απέστειλε επιστολή προς τους σύλλογους τριτέκνων σε όλη την Ελλάδα για το θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών και μεταξύ άλλων γράφει:
Αγαπητοί Γονείς,
επιτρέψτε μας να διατυπώσουμε μερικές σκέψεις, γεγονότα και ερωτήματα σχετικά με το θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών το οποίο ήρθε στην επικαιρότητα, την ώρα που χιλιάδες υποψήφιοι φοιτητές συμπληρώνουν τα μηχανογραφικά τους.

1. Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου Εύη σε συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ), και της Βουλευτού ΠΑΣΟΚ Καρδίτσας κας Θεοχάρη Μαρίας, δεσμεύτηκε να καλέσει τους τρίτεκνους σε Διαβούλευση - Συζήτηση εν όψει του Νομοσχεδίου για θέματα Παιδείας, πράγμα, που ουδέποτε πραγματοποιήθηκε. Στην υποτιθέμενη Συζήτηση, οι τρίτεκνοι θα έκαναν τις προτάσεις τους, βασιζόμενες πάντα σε λογικά πλαίσια.
2. Επίσης, σε επίσκεψη της κας Χριστοφιλοπούλου στο νομό Καρδίτσας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του συλλόγου τριτέκνων του νομού, ότι για φέτος δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή στο θέμα των μετεγγραφών.
3. Αργότερα, στα μέσα Μαΐου, ο κ. Μητσός Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΟΠΟΤΤΕ, ότι ΄΄προς το παρόν δεν υφίσταται θέμα όσον αφορά στις μεταγραφές των τρίτεκνων και τέκνων τριτέκνων φοιτητών και η αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί είναι τεχνητή΄΄.
4. Το θέμα είναι άκαιρο για να εφαρμοστεί φέτος αφού ήδη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία κατάθεσης των μηχανογραφικών. Είναι δίκαιο όταν τα παιδιά δηλώνουν σχολές να μην έχουν όλα τα δεδομένα μπροστά τους;
5. Υπάρχει ή όχι κράτος πρόνοιας; Μπορούν οι οικογένειες να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που περιήλθαν μετά την παρέμβαση της τρόικας;
6. Είναι αλήθεια δυνατόν να είναι κάποιος τρίτεκνος, να σπουδάζει το πρώτο παιδί, το δεύτερο εφόσον περάσει σε κάποια σχολή να πάει σε άλλη πόλη και ίσως και το τρίτο σε άλλη; (πόλη). Το λογικό είναι και γονείς με δύο παιδιά να έχουν τα παιδιά τους στην ίδια πόλη. Πόσα νοικοκυριά μπορεί να συντηρεί μια οικογένεια;
...............
...............
...............
Να παρέμβουμε, ο κάθε σύλλογος χωριστά, αλλά και μέσω της Ομοσπονδίας πριν είναι αργά.

Με εκτίμηση
Γιώργος Χαβάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου