Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Στο υπουργείο Παιδείας την Τρίτη Ιουλίου έγιναν επαφές με υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες, όχι όμως με την ηγεσία, αφού δεν είχε κλειστεί ραντεβού (απόφαση για επίσκεψη την Κυριακή).

Συγκεκριμένα:

Καταρχήν έγινε συνάντηση με την κ. Γώρου, διευθύντρια διεξαγωγής Πανελληνίων Εξετάσεων η οποία χειρίζεται τα θέματα των μηχανογραφικών και των όποιων προβλημάτων δημιουργούνται στις δηλώσεις των μαθητών. Η κ. Γώρου ήταν πολύ αρνητική στα θέματα που τέθηκαν και είπε ότι η προσπάθεια ήταν να μην ΄΄ανοίξουν ΄΄και άλλα σπίτια και να πληρώνουν οι γονείς , ενώ θεωρεί πως η διάταξη είναι πολύ καλή και από την άλλη μόνο δικαστικά μπορούν οι τρίτεκνοι να διεκδικήσουν κάτι.

Ακολούθησε συνάντηση με την κ. Πετρουνάκου, ειδική σύμβουλος της Υπουργού, η οποία ήταν ακριβώς στο ίδιο πνεύμα και με τη σειρά της μας παρέπεμψε στο κ. Μητσό, τον πιο κοντινό συνεργάτη της Υπουργού.

Ο κ. Μητσός άκουσε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις και δεσμεύτηκε να μελετήσει το θέμα και σε μετέπειτα χρόνο να γίνει νέα συνάντηση.

Στη συνέχεια το έγγραφο επιδόθηκε και στα γραφεία της Υφυπουργού κ. Χριστοφιλοπούλου και του Γενικού Γραμματέα κ. Κουλαϊδή.

Επίσης επιδιώχθηκε συνάντηση με τον κ. Παπάζογλου, διευθυντή, ειδικό σύμβουλο που χειρίζεται τα θέματα των έξτρα θέσεων που δόθηκαν, αλλά λόγω απουσίας του, έγινε ενημέρωση στην προϊσταμένη του γραφείου του.

Γενικά το συμπέρασμα από όλες τις επαφές είναι ότι:

το κλίμα είναι αρνητικό και η ΄΄ατάκα ΄΄ από όλους η ίδια, ΄΄ας διάβαζαν να έπιαναν περισσότερα μόρια ΄΄.

φαίνεται δύσκολο να αλλάξει η απόφαση για φέτος.

3.μόνο με προσφυγές μπορεί να γίνει κάτι, αλλά όπως οι ίδιοι εκτιμούν θα πάρει 2-3 χρόνια (;).

4.κρίνεται απαραίτητο να κλειστεί ραντεβού με την Υπουργό ή Υφυπουργό.

5. 5. Οι σύλλογοι ανά την Ελλάδα πρέπει να ενημερώσουν τους βουλευτές και τους υπουργούς και για το θέμα αυτό.

Στις συναντήσεις συμμετέιχε και ο Πρόεδρος Τριτέκνων του ν. Λασιθίου κ. Γ. Χαβάκης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου