Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



Την Παρασκευή 8/3 μέλη του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ πραγματοποίησαν μια σειρά από συναντήσεις:
 
  1. Συνάντηση με τον Διευθυντή επιβατών (passengers director)  της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Θεόδωρο Τόλια και το στέλεχος κα Μαρκοπούλου, με αίτημα τη μείωση των εισιτηρίων στο ίδιο ποσοστό με τους πολύτεκνους. Εκ μέρους της ΟΠΟΤΤΕ επιχειρηματολόγησαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αχλαδιανάκης Μανόλης και Κοντός Θόδωρος. Η συζήτησε υπήρξε ιδιαίτερα γόνιμη και εποικοδομητική. Τα δύο στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μας γνωστοποίησαν ότι θα εισηγηθούν θετικά προς το Δ.Σ. την μείωση του εισιτηρίου για τους τρίτεκνους. Αναμένουμε τις οριστικές αποφάσεις.
  2. Συνάντηση της ίδιας αντιπροσωπείας, με τον Δ/ντη του Υπουργ. Αγροτ. Αναπτ. κ. Περδικάρη, για μια ακόμη φορά, που μας είπε ότι θα σταλεί νέα εγκύκλιος με νέες ημερομηνίες. Υπάρχει το πρόβλημα με τους νέους συλλόγους ( οι παλαιοί που έδωσαν τρόφιμα δεν έχουν πρόβλημα) αφού θα πρέπει ή να λέει το καταστατικό τους για δωρεάν διανομή τροφίμων ή για φιλανθρωπικό έργο κ.λ.π. Πάντως ενώ αρχικά τα πράγματα φαινόταν πολύ απλά (μόνο με Α.Φ.Μ.) δυστυχώς η γραφειοκρατία ζει και βασιλεύει…   
  3. Ακολούθησε συνάντηση με τον Γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. Μανώλη  Κεφαλογιάννη. Για μια ακόμη φορά η συνάντησε υπήρξε ιδιαίτερα χρήσιμη μέσα σε πνεύμα αλληλοκατανόησης των πάγιων αιτημάτων της Ομοσπονδίας. Ο κ. Κεφαλογιάννης  επικοινώνησε  παρουσία των προέδρου και αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας, τόσο με τον αρμόδιο Υφυπουργό Εργασίας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, όσο και με την πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κα  Κατερίνα Παπακώστα. Αμφότεροι δεσμεύτηκαν ότι θα φέρουν προς διαβούλευση την πρόταση νόμου για εξομοίωση που τους έχει αποστείλει η Ομοσπονδία. Αναμένουμε την οριστική ημερομηνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου