Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου η προγραμματισμένη συνάντηση των συλλόγων ΟΠΟΤΤΕ και νέων συλλόγωνστο ξενοδοχείο NOVUS στην Αθήνα, με σκοπό την ενημέρωση και το συντονισμό ενεργειών για πιο δυναμικό τριτεκνικό κίνημα.
 Καταρχήν τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος της  ΟΠΟΤΤΕ  κ. Αχλαδιανάκης, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους νέους συλλόγους για την παρουσία τους. Αυτό που έχει σημασία για εμάς τόνισε ΄΄ είναι να ακούσουμε τα ερωτήματα και τις προτάσεις των νέων κυρίως, αλλά και των παλαιότερων συλλόγων, ώστε να τα ομαδοποιήσουμε και να οργανώσουμε την προώθηση τους.    
  Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος κ. Κοντός ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στη δημιουργία της ΟΠΟΤΤΕ, στις συναντήσεις με συλλόγους προκειμένου να υπάρξει ενότητα, πράγμα που θα έχει ως συνέπεια την αποτελεσματικότερη διεκδίκηση των αιτημάτων των τρίτεκνων.                
Ακολούθησε ο Γ. Γραμματέα κ. Χαβάκης, ο οποίος ανέγνωσε τους συλλόγου και παρουσίασε έναν –έναν τους εκπροσώπους τους και παράλληλα στη σύντομη τοποθέτησή του τόνισε την ανάγκη μιας δυνατής και σύγχρονης Ομοσπονδίας, η οποία αν και έχει λιγότερα από δύο χρόνια λειτουργίας έχει κάνει σημαντικά βήματα, όμως χρειάζεται ακόμα περισσότερη προσπάθεια.
Ενώ ξεκινούσαν οι τοποθετήσεις των συλλόγων ήρθε μετά από πρόσκληση ο Εργατολόγος κ. Δ. Μπούρλος ο οποίος έκανε μια εισήγηση σχετικά με το ασφαλιστικό, τα επιδόματα και την πιθανή προσφυγή για αυτά στη δικαιοσύνη. Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήματα των εκπροσώπων και έγινε εκτενής διαλογική συζήτηση.
Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης με τον κ. Μπούρλο συνεχίστηκαν οι τοποθετήσεις και τα ερωτήματα από τους συλλόγους στα οποία κατά βάση απάντησε ο πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ.  Επίσης, έγινε ενημέρωση για τις συναντήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, μεταξύ των οποίων με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο την κ. Παπακώστα Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας στη βουλή με το Γ. Γραμματέα της Ν.Δ.  κ. Κεφαλογιάννη, συναντήσεις στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τα τρόφιμα, στον ΟΓΑ, στον ΟΣΕ όπου αντιμετωπίζεται θετικά το αίτημα μείωσης των εισιτηρίων και αναμένεται η απάντηση, στο Υπουργείο Παιδείας και άλλες πολλές συναντήσεις.
Την Κυριακή 10 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα με τους πρόεδρους Λέρου και Κυκλάδων, όπου εξετάστηκαν ιδιαίτερα τα θέματα των τρίτεκνων της Νοτίου Αιγαίου. Μετά από εκτενής συζήτηση αποφασίστηκε να γίνουν συντονισμένες ενέργειες για να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, των συλλόγων τριτέκνων και της ΟΠΟΤΤΕ, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα με πρώτο θέμα τη μείωση των εισιτηρίων στα πλοία και για το λόγο αυτό θα επιδιωχθεί νέα συνάντηση με τους πλοιοκτήτες.
Πηγή: Blog ΟΠΟΤΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου